Egy helynek a varázsát nem csak a berendezése, hanem a süteményei is meghatározzák.
Komoly válogatáson keresztül jutottam el a jelenlegi kínálatunkhoz.
Döntésemet meghatározta az, hogy az alapanyagok egészséges élelmiszerek legyenek, hazai termelőktól.
Illeszkedjen a hely arculatához, sokadszorra is szeretettel és tiszta szívből, kínálhassam Önöknek.

Hortobágyi Gergely cukrász

Torták és sütemények megrendelhetők: Hortobágyi Gergely cukrász +36 30 430 3807
Egy helynek az egyediségét nem csak a berendezése, hanem az ott készült süteményei is meghatározzák.
Így van ez nálunk is, elképzelhetetlen egy nyitvatartási nap a mindig frissen készülő illatozó meggyes lepény nélkül.
Cukrász ifjoncként ez volt az első süteményem, amire egy kedves Vendégünk csillagot adott.
Időszaknak megfelelően készül almás-fahéjas és körtés-gyömbéres változatban is.
Az, aki fürkészve kutatja a süteményes kínálatot vajon van-e lisztmentesen készült sütemény, mosolyra derül, mert Rájuk is gondoltam. Színesíti a kínálatunkat ez a liszt nélkül készült sütemény, a mandula és a túró csodálatos párost alkot. Házi lekvárral kínáljuk.
Volt egy példaképem, akinek receptjeit kíváncsian vártam, tallózva a gasztronómiai újdonságok között.
Egy ilyen "kísérletem" eredménye ez a sütemény, amit aztán továbbfejlesztettem a tapasztalataim alapján.
Már több alkalommal készült belőle esküvői torta is, akkor élő virág szirmaival díszítettem.
A nyár magával hozza a könnyed friss dolgokat. Egy ilyen nyári nap alkotása ez a sütemény.
Friss, üde és megunhatatlan! Készítjük epres és málnás változatban is.
Édesanyám mikor gyerekek voltunk sokszor készített hétvégenként süteményt a vasárnapi ebédhez. Imádtuk a sütiket, különösen a Bátyám. Ő még a mai napig is szívesen kezdené a reggeleket ezzel.
Mára már a sütés feladata az én teendőm, szívesen teszem, öröm látni különösen a testvérem várakozással teli arcát egy-egy megrakott tányér láttán.
Ezt a tradicionális süteményt ajánlom minden kezdő háziasszonynak, mert gyors és szinte elronthatatlan, a házi lekvárral pedig tehetünk rá egy koronát!
A csokoládé fogyasztása szinte minden embernek egy-fajta boldogságot ad. Töretlen ennek a süteménynek a népszerűsége, bánatra, örömre bátran ajánlhatom.
Narancsosan inkább csak télen készítjük, a nyár favoritja az epres, az őszé pedig a meggyes változata.
A frissen sült csokis piskóta csoda, szinte remegve díszeleg a süteményes tányéron, a kissé olvadó marcipán tört fehér színe igazi szín kavalkád a narancs színével párosítva. A csillogó csoki máz mind ezt megkoronázza.
A kelt tésztáknak még a gyakorlott háziasszonyok is kicsit jobban "nekikészülődve" fognak hozzá.
Talán elsőre nem is gondolkodtam felőle, mi lehet ezen olyan nehéz.
Belefogtam és elsőre sikerült. Biztosan ismerős az az érzés kedves Olvasó, amikor úgy szeretnéd kinyitni a sütő ajtaját, de szigorúan tilos, mert a kelt tészta összeesik. Csak várod türelmesen és kíváncsian, mit rejteget a sütő mélye.
Látványos és finom ez a foszlós kalács, a mák keveredik a helyben készült sárgabarack lekvárral és a rumban áztatott aszalt szilva zamatával. Diós töltelékkel is készítjük.
Gondoltam a gyerekekre is, szeretik a banánt főleg csokoládéval együtt.
A tészta sokáig szaftos marad, szemet gyönyörködtető a díszítése, a gyerekek születésnapi partijának egyik kedvenc süteménye.
Habos sütemények közül ez az egyetlen, amit készítek. Sokan ismerik a mákos gubát, de kevesen torta formájában. Igazi csemege a Ház ribizli lekvárjával.
Ha még gyerek az ember fia, ritkán tudja azt, hogy felnőttként mit is szeretne dolgozni. Azt még kevésbé hiszi, hogy egy általa vásárolt könyvnek huszonéves korában, mekkora jelentősége lesz. Pedig ez történt, a csokis keksz receptjét abban a könyvben találtam, amit Édesanyámnak vettem egyszer karácsonyra. Akkor én még csak 12éves voltam. Lehet, hogy már akkor készültem arra, hogy cukrász legyek?
Ennek a keksznek egy további története egy mesebeli esküvő, ahol a Menyasszony álma egy diós- csokis- levendulás keksz volt. Elkészítettük! Azóta levendulavirágzás idején mindig ez található teáink mellet a tányéron.
Süteményeink kiválasztásánál mindig figyelembe veszem mi illik a hely szelleméhez.
Ez a sütemény is így nyerte el a lehetőséget arra, hogy választékunk között szerepelhessen.
A szaftos alma lágyan keveredik a krémes-mandulás töltelékkel, kitűnő választás egy jó fekete tea mellé.
Mindig kíváncsian kóstolok meg egy répatortát, sokféle változatával találkoztam. Én nem teszek bele illatos fűszereket, mert azok elnyomják a répa egyedi íz világát.
A receptet, Édesanyám egyik kedvenc újságában találtam évekkel ezelőtt. Az Ő kérésére tettem be a süteményeink közé. Húsvét környékén gyakrabban készítjük.

Vissza a főoldalra   |   Az oldal tetejére
vidéki élet, lovaglás,falusi nyugalom, lovasturizmus, kerékpár bérlés, étterem, esküvői helyszín, panorámás terasz, Tihany, Aszófő, teák, teázó, házi sütemények, levendulás süti, pihenés, csend, nyugalom, kerékpár, tömegkályha, levendula fesztivál, levendula álom, házi lekvár, levendula méz, Balaton, madárdal, levendulás, tea